Trăsătura distinctă a berii noastre e că-i produsă, ca și în multele fabrici locale de bere din Cehia, în conformitate cu legea producerii berii în cantități mici. Fabricăm berea după rețeta clasică, fără utilizarea tehnologiilor de accelerare care permit a obține produsul timp de 10-15 zile. De aceea întregul proces de producție, în dependență de tipul berii, durează de la 28 până la 49 de zile. Tehnologia clasică este cea mai costisitoare, dar numai ea ne permite să obținem o bere naturală, cu un gust tradițional. Noi nu folosim aditivi chimici și nu substituim malțul cu siropul de melasă de maltoză sau dextroză, nu utilizăm omg-urile. Folosim doar 4 ingrediente naturale, tradiționale: apă, malț din orz, hamei, drojdie de bere și … multă măiestrie.

BEERMASTER Weizen
Hefeweizen
BEERMASTER WEIZEN este o bere din grâu, nefiltrată, fabricată în stilul clasic german, în strictă conformitate cu Legea Purității Berii Reinheitsgebot, din 1516.
Berea are un gust echilibrat, cu nuanțe caracteristice de banane. Gustul are un conținut complet și solid, iar aroma este emanația unor banane coapte – uleiurile esențiale ale drojdiilor de înaltă fermentare, creând această mireazmă admirabilă de pâine proaspătă.
Toată materia primă și ingredientele au fost aduse din Germania. Am folosit la fierbere două tipuri de malț - Avangard și Irex, care sunt renumite la nivel mondial pentru standardele lor ridicate de puritate, culoare și parametrii de fermentație.
Experimentul cu vișina ne-a inspirat în așa măsură, încât am vrut s-o utilizăm la aproape orice bere. În plus, ne-au plăcut întotdeauna stilurile clasice. Berea de tip Bock este una dintre cele mai intrigante.
BEERMAASTER Cherry Bock este produsă prin adaos generos de vișine la fierbere și malț de tip Munchen, Chocolate și Pilsen. Fermentarea cu vișine oferă un gust puternic de dulceață și o aromă consistentă, dezvăluind doar niște nuanțe fine de hamei Ahtanum.

Stas Gonciar
berar „BEERMASTER BREWERY”

„Nu beau bere care se prepară cu siropuri și extracte. E inutil să falsifici aroma de vișine. Ai nevoie de vișine adevarate”.
BEERMASTER
Cherry Bock
BEERMASTER
Red Cherry Ale
BEERMASTER Red Cherry Ale este o bere de fructe de tip ale cu adaos generos de vișine naturale, preparată conform rețetelor vechi ale berarilor belgieni. Am folosit doar vișine întregi proaspăt culese în BEERMASTER Red Cherry Ale și am adăugat-o din greu la fierbere: 200 gr de vișine proaspăt culese la 1 litru de bere. Înainte de a începe fabricarea berii de vișină în Bălți (Moldova), echipa berăriei BEERMASTER BREWERY a depus un efort colosal, studiind toate subtilitățile și secretele folosite la producerea acestei beri. Astăzi putem spune cu mândrie că în țara noastră este posibil să produci un ale de vișine care nu este inferioar ca gust și calitate unei beri autentice belgiene.
BEERMASTER Red Cherry Ale este un ale de tip belgian de o culoare vișinie aprinsă, avînd un gust dulce răcoritor. Berea are un buchet fructat și o aciditate subtilă cu note de aromă de vișine sălbatice și sîmburi de vișine.
Saison este o bere produsă în stil belgian, făcînd parte din categoria Farmhouse Ales. Această bere și-a făcut apariția în zonele rurale din nordul Franței și regiunea Valonia din sudul Belgiei. Cît privește rețeta de fabricare a acestei beri, ea nu-și are anumite reguli. Excepție făcînd principiul unanim folosit la producerea acestui Ale rustic care în franceză sună astfel: ”Je ne sais quoi” (Nu știu ce). La fabricarea acestui ale puteau fi folosite diferite grăunțoase din cămarele fermierilor ce substituiau malțul. Hameiul, drojdia, speciile și mirodeniile de tot felul sunt foarte binevenite și sunt toate niște unelte din setul de instrumente al producătorului de Saison.
BEERMASTER Saison
Farmhouse Ale
BEERMASTER DOUBLE IPA
Double Indian Pale Ale
BEERMASTER DOUBLE IPA (DIPA) - conţine dublu hamei faţă de clasica IPA. Se remarcă printr-o tărie înaltă, ceea ce a determinat denumirea nescrisă “ bombă de hamei”. Berea DIPA se referă la sortimentele amare de bere, are un gust plin şi pronunţat de hamei. Predomină aroma de citrice, fructe şi pin, iar amăreala de hamei se atenuează cu gustul plăcut de caramel.
Douppelbock înseamnă "double bock". Această bere de tip lager se caracterizează printr-un conținut mai ridicat de alcool, care poate fi în mod tradițional de 10% ABV iar uneori și mai ridicat. Conținutul mare de alcool dă berii o căldură de calitate și un corp mai plin.
Stilul "Doppelbock" a fost inspirat de o bere tare produsă de către călugării din München pentru consum în timpul Postului Mare. Ei au numit această bere «Salvator» și au început să о vândă publicului în anii 1700. Numele «Salvator» a fost înregistrat ca trademark de către berăria Paulaner atunci când noii proprietari au preluat rețeta originală de fabricare a berii de la călugări. Ca un tribut adus acestei beri populare, mai multe fabrici de bere aleg un nume cu terminția în -ator pentru berile doppelbock. De aceea am și denumit "CELEBRATOR" acest nou și legendar double bock.
BEERMASTER CELEBRATOR Double Bock
Double Bock
BEERMASTER SUMMER ALE
Ale
Această bere poartă aroma sărbătorii, ea are miresmele verii. Noi am topit în ea gătinţa celora care sunt gata să schimbe oraşul pe o plajă, dezmierdându-se cu valurile oceanului sau visând o noapte întreagă pe ţărmul lui. Aveţi prilejul să trăiţi aceste sentimente şi aventurile verii să nu se dorească a fi uitate.
Pentru fiecare clipă a aventurilor voastre din timpul verii, noi am creat un nou BEERMASTER SUMMER ALE, bеrе fiartă în dogoare, prielnică pentru călduri. BEERMASTER BREWERY vă oferă un ale uşor, plăcut şi proaspăt pentru fiecare zi. Malţul blond și caramel, dimpreună cu părticelele elegante de hamei nobil Hallertau Mittelfrueh și Saaz Noble, cu fiecare înghiţitură vă ridică dispoziţia! Să vă priască berea BEERMASTER SUMMER ALE pentru toate aventurile verii şi izbândă! Brew Up!
„BEERMASTER FRESH HOP CONCEPT” – o bere preparată cu hamei proaspăt recoltat în regiunea Žatec (Cehia).
Apreciaţi conceptul „BEERMASTER FRESH HOP LAGER”, ca artă şi proces viu, care, sperăm, se reflectă și în bere.
Tipurile sezoniere de bere au câștigat o mare popularitate în rândul producătorilor de bere artizanală pe parcursul ultimilor ani. Aceste beri, denumite și „proaspete de hamei”, „fresh hop” sau „green hop” beers, sunt preparate cu hamei umed, proaspăt recoltat, ce trebuie folosit imediat după ce a fost cules, până a se degrada.
Această bere a fost preparată cu hamei proaspăt recoltat. Ideea de bază este de a folosi hameiul în fierbere cât mai curând posibil după ce acesta a fost cules, utilizându-l în starea de vârf al prospeţimii. Dat fiind faptul că hameiul proaspăt are un caracter delicat, verde, este cel mai binevenit să fie folosit pentru berea blondă de tip lager – o modalitate excelentă de a recompensa generozitatea recoltei. Hameiul proaspăt îi mai dă gust picant, tărie, producându-ne fiori și transmițându-ne energia clorofilei, ce nu le poți avea de la berea din soiurile standardizate.
BEERMASTER FRESH
HOP CONCEPT
Fresh Hop Lager
BEERMASTER IPA
Session Ipa
UN HAMEI BUN FACE UN IPA BUN!
Având o mare dragoste și pasiune față de hamei, am făurit această bere de tip IPA. Istoric vorbind, India Pale Ale a apărut în secolul XVIII când berarii englezi au început să exporte bere în India. Stilul ăsta era mult mai bogat în hamei și mai puternic alcoolizat ca să reziste călătoriei lungi ce dura în medie 4-5 luni (hameiul acționează ca un conservant natural). BEERMASTER IPA se prepară cu un adaos generos de hamei în timpul fierberii și la sfârșitul fermentației. Rezultatul este un India Pale Ale cu un caracter îndrăzneț și puternic de hamei ales ce ne incită simțurile cu gustul generos ușor picant, fructat, cu o ușoară amărăciune la final ce desăvârșește această bere extraordinar de băubilă și complexă. Este o bere blondă în stilul berilor americane (Session IPA), cu o culoare aurie și gust foarte plăcut de hamei aromat. Aroma este fructată cu tente de caramel, fructe și flori.
Tot ce-i genial e simplu! MALȚ și HAMEI – două ingrediente pure, esențiale. În urma cercetării rețetelor noastre istorice, am creat această bere de tip ale pentru a celebra aniversarea a 110 ani de la fondarea berăriei noastre de către un producător german (1906). Am folosit doar malț obținut din boabe de orz, grijuliu cultivate sub razele soarelui fierbinte, și cele mai nobile și fine soiuri de hamei, pentru a oferi berii un caracter inconfundabil și o aromă desăvârșită.
Este o bere blondă, în stilul berilor americane, cu o culoare aurie și gust foarte plăcut. Aroma este fructată cu tente de caramel.
BEERMASTER 110 Ale
MALȚ ȘI HAMEI
American Pale Ale
Moldavian Liberty Ale
American Pale Ale
Este un ale creat cu multă măiestrie și dedicat sărbătoririi celei de-a 26-a aniversări a independenței țării noastre.
La producerea berii “Moldavian Liberty Ale” am îmbinat cu succes 2 tipuri de malț: malț de orz blond și cel mai bun malț caramel de producere germană. În rețeta berii sunt prezente 6 soiuri de hamei cultivat în Statele Unite ale Americii. Fiecare din aceste soiuri de hamei redă berii un gust special și o aromă unică, iar împreună această compoziție, îmbinându-se într-un buchet deosebit, conferă berii un caracter pe cât de complex pe atât de original, în care se pot regăsi nuanțe tropice de ananas, papaia și mango și nuanțe citrice: de portocală și lime.
Berea păstrată în butoaie de stejar este foarte apreciată în Cehia, Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii. Cei mai avani împătimiți de bere caută calitatea ce reflectă o îmbinare individuală de gusturi. Pentru producerea unor tipuri individuale de bere, trebuie să avem fabrici mici. În lume sunt multe fabrici de bere cu un imens potențial de producere automatizată, dar există și fabrici locale unde lucrează buni profesioniști care urmăresc personal întregul proces de fabricare. Trăsătura distinctivă a berii din butoi de stejar constă în faptul că ea se produce, ca și în multe fabrici locale din Cehia, în conformitate cu cerințele impuse de întreprinderile producătoare mici. Gustul ei special, ușor de depistat, și aroma-i de stejar, obținute în procesul de maturare a berii tinere ce durează aproximativ șase săptămâni în butoaie de stejar – în aceasta este, fără îndoială, victoria experimentatului meșter asupra tehnologiilor industriale automatizate. BEERMASTER Оаked Ale este o bere "agresivă" în sensul bun al cuvântului. Ar putea să nu vă placă. Pretindeți că aveți gust, rafinament să apreciați o bere de o asemenea calitate? Atunci: Jos pălăria!
BEERMASTER Оаked Ale
Wood - Aged Ale
BEERMASTER GOLDEN LAGER
Helles Style Lager
Berea de tip lager în stil Helles și-a făcut apariția în jurul Munchenului la sfârșitul sec. al XIX-lea. Berarii bavarezi au creat această bere pentru a concura cu Pilsnerul ceh extrem de popular la acea vreme. Este o bere blondă, nepasteurizată cu aromă fină de hamei aromat, nobil, moale și proaspătă în același timp. Această bere clasică cu spumă densă și aromă puternică, având o culoare aurie izbitoare uneori poate fi denumită „München Helles Lager”. Este produsă folosind unul din cel mai renumit sort de hamei din Germania – HAMEI DE TETTNANG care se evidențiază foarte bine prin note fine aromatice. Se potrivește cel mai bine cu friptură de porc sau vițel, cu șnițel sau cu Bratwurst.
În Bavaria, sunt cunoscute sub numele de „dunkel” (întunecate), în Turingia le numesc „schwartz”(negre), iar în Cehia sunt numite (tmave sau cerne).
BEERMASTER Dark Lager este o bere brună cu corp plin și puternic, avînd spumă densă și mătăsoasă ce își capătă culoarea brună-rubinie, precum și plinătatea gustului din malțul caramel atent selectat de cea mai înaltă calitate. Are un gust bogat, dar, în același timp delicat de malț caramel combinat cu o aromă pronunțată de hamei.
Toate acestea fac din BEERMASTER Dark Lager o bere perfect de echilibrată și ușor de băut.
BEERMASTER Dark Lager
Dunkel (Dark Lager)
0